Őszibarackbefőtt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A befőtthöz kemény, kissé éretlen barackot válasszunk. Forró vízbe mártva meghámozzuk, majd félbevágva kimagozzuk. A citromlét lábasba öntjük és a barackokat ebbe forgatjuk és végül annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat éppen ellepje. Fél órát állni hagyjuk, majd a barackokat szépen üvegekbe rendezzük. A lébe öntjük a cukrot, a fűszereket és felforraljuk, a szirup tetején képződő habot leszedjük. Ha már nem képződik több hab, levesszük a tűzről és az üvegekben lévő gyümölcsre öntjük. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és lezárva 30 percig nedvesdunsztban gőzöljük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||