Lilakáposztával töltött paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Savanyú, Sós, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. Közben 2 liter vizet az ízesítőkkel felforralunk, pár percet főzzük és lehűtjük. Még langyosan belekeverjük a tartósítót. A káposztát jól kicsavarjuk a levétől és szorosan megtöltjük vele a paprikákat. Az üvegek aljára tesszük a csíkokra vágott tormát, babérlevelet és belerakjuk a megtöltött paprikákat a hegyükkel lefelé és falapocskával leszorítjuk. Felöntjük a kihűlt lével és két napig lefedve állni hagyjuk, a leapadt levet pótoljuk. Végül az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||