Ribizlikrém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Hideg, Édes, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A tejszínt és a tojásfehérjét, melybe belekeverjük a sót és a maradék cukrot, habbá verjük és a két habot óvatosan összeforgatjuk és eldolgozzuk benne a langyosra hűl ribizlipépet. Tálkákba osztjuk. Tálalás előtt tejszínhabrózsával és a ribizli fürtökkel díszítjük. Adhatunk mellé babapiskótát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||