Ribizlikrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Hideg, Édes, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A tejszínt és a tojásfehérjét, melybe belekeverjük a sót és a maradék cukrot, habbá verjük és a két habot óvatosan összeforgatjuk és eldolgozzuk benne a langyosra hűl ribizlipépet. Tálkákba osztjuk.
Tálalás előtt tejszínhabrózsával és a ribizli fürtökkel díszítjük. Adhatunk mellé babapiskótát.