Alufóliában sült lazac (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott negyed brokkolival. Néhány bazsalikomlevelet terítünk rá és mellé, megcsepegtetjük citromlével, majd az alufóliából egy szorosan lezárt, de laza csomagot hajtunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Az asztalnál ki-ki maga vágja fel a csomagját.
Körítésnek általában elég a zöldség, de nagyétkűeknek hercegnőburgonyával tálaljuk.