Scampi tüzesen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A scampit megtisztítjuk, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a chilit és a fokhagymát, csak addig süsük amíg felszáll az illata, ekkor rászórjuk a scampit, forgatva süssük a rákok rózsaszínűvé válásáig, ne süssük túl, mert megkeményedik. A tűzről levéve belekeverjük a paprikát és ráöntjük a konyakot. Meggyújtjuk és lehetőleg lángolva adjuk asztalra, mire a lángok kialszanak tálalhatunk. Pitakenyeret adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||