Káposztás csuka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Párolt, Római tál, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csukát megtisztítjuk és kifilézzük, a fejéből, csontjából, az egyik fej hagymából, a paprikából, a paradicsomból és egy gerezd fokhagymából, liternyi vízzel alaplevet főzünk. A végén áttörjük és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágva, a zsírját kisütjük és ebben megpirítjuk a maradék hagymát, majd rádobjuk a kellően kimosott és kissé rövidebb szálakra vágott káposztát, felöntjük a halalaplével és a borral. Óvatosan sózzuk, mert a káposzta és a szalonna is sós. Majdnem puhára pároljuk. Közben a csukafiléket sózzuk, borsozzuk és paprikás lisztben megforgatva, mindkét oldalukat, forró olajban, pirosra sütjük. A káposzta felét terítsük mély tepsibe, borítsuk be a halszeletekkel, majd a maradék káposzta jön. A káposzta főzőlevét, a megmaradt paprikás lisztet és 2 dl tejfölt keverjünk simára és ezzel locsoljuk meg a rakottast, végül a maradék tejfölt a tetejére simítva, előmelegített 175 fokos sütőben 25 percet süssük. Tejfölt és friss puha kenyeret adjuk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||