Saláta garnélával és fekete kagylóval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Hideg, Savanyú, Zöldség, Hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
40 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
7 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. A kagylót és a rákot hagyjuk felengedni, de a levet félretesszük. 2 evőkanál olívaolajon a rákot megsütjük, leszűrve félretesszük, de melegen tarjuk. A kagylót, a maradék 2 evőkanál olajon átforgatjuk, majd a borral felöntve, átforraljuk. Leszűrjük és félretesszük. A salátakeveréket az öntettel átkeverjük és tányérra halmozzuk. A rák és a kagyló levét összeöntjük a sütéből megmaradt olajjal és zúzott fokhagymával ízesítve, összeforraljuk. Ha majdnem zsírjára sült, a kagylót és a rákot beleforgatjuk, végül a salátára halmozzuk.
Friss pitakenyérrel tálaljuk.