Paradicsomos garnéla (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát, a chilit és a centis karikára vágott újhagyma fehér részét. Kevergetve süssük két percig, majd öntsük ki a wokból. A maradék olajat is felhevítjük, a paradicsomot és az újhagyma zöldjének felét beleszórva, a cukorral ízesítve 5 percig rotyogtatjuk. Visszatesszük a garnélát és ha felforrt beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt. Átkeverjük és ha felforrt elkészült. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós. A maradék újhagymazölddel megszórva párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||