Mazsolás-csípős tőkehal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd félretéve melegen tartjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba dobjuk a hagymát, megpároljuk, hozzáadjuk a chilit, a citrom lereszelt héját és a mazsolát, rövid párolás után felöntjük a tejszínnel. Megfűszerezzük és kissé beforraljuk, a még forró halszeletekre öntjük. Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||