Magyaróvári halfilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Csőben sült, Rakott, Meleg, Gombafélék, Tejtermékek, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg óvári sajt 367 21.6 29.8 2.5 0 79
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
60 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra aprított vöröshagymát 2 evőkanál olajon megpárolom, rádobom a vékony szeletekre vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütöm. Ha kész belekeverem a csíkokra vágott sonkát és a felmetélt zöldpetrezselymet. Olajjal kikent tepsibe helyezem a sózott, borsozott halszeleteket és a gombát ráhalmozom, majd betakarom a vékonyan felszeletelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt, megsütöm.
Burgonyapürét vagy párolt rizst adjunk köretnek.