Mexikói halsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
60 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A chilipaprikát, ízlés szerint, kimagozva apróra vágjuk, összekeverjük a lecsepegtetett kukoricával, a finomra aprított zöldfűszerekkel, hagymával, olívabogyóval és leöntjük a ketchuppal, belekeverjük a pácolt halat, a levével együtt, majd hűtőben néhány órát hagyjuk pihenni.
Kíméletesen összeforgatva, lecsepegtetve tálaljuk, a Tortilla chipssel körítve.