Mexikói halsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A chilipaprikát, ízlés szerint, kimagozva apróra vágjuk, összekeverjük a lecsepegtetett kukoricával, a finomra aprított zöldfűszerekkel, hagymával, olívabogyóval és leöntjük a ketchuppal, belekeverjük a pácolt halat, a levével együtt, majd hűtőben néhány órát hagyjuk pihenni. Kíméletesen összeforgatva, lecsepegtetve tálaljuk, a Tortilla chipssel körítve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||