Narancsos lazac (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Karácsony, Főétel, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Rakott, Édes, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő, Alufólia

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat meghámozzuk és kifilézzük. 4 alufólia lapot előkészítünk, ráhelyezzük a sózott borsozott lazacfiléket, a filékre halmozzuk a narancsgerezdeket és ráöntjük a narancslevet. A fóliából jól lezárt, de laza borítékot hajtogatunk és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk.
Tálaláskor mindenki maga bontja ki a csomagját és megszórja a pirított mandulával.
Párolt rizst adjunk köretnek.