Pórés busaszelet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
60 dkg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagyma fehér részét uborkagyalun legyaluljuk. A busaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és meghintjük halfűszerrel. Egy tepsit kikenünk olajjal és a busafiléket belefektetjük, a felső oldalukat vékonyan megkenjük mustárral és a póréhagymát ráhalmozzuk, majd beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Burgonyapürét adjunk hozzá köretnek.