Paprikás-köményes stangli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen, eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és feltekerve stanglikká formázzuk. 5 percig pihentetjük, majd a tetejüket vízzel lekenjük és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, a tetejüket vízzel ismét lekenjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||