Libacomb vörösboros káposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Sült libacomb
Vörösboros káposzta
Sült libacomb A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy tepsibe, aláöntjük a lezsírozott levét és forró sütőben megpirítjuk. A vörösboros káposztával és főtt burgonyával tálaljuk. Vörösboros káposzta A kisült zsiradékot átöntjük egy serpenyőbe. Karamellizáljuk rajta a cukrot és ezen üvegesre pároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, előzetesen besózott, vörös káposztát. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Tört szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük és majdnem puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott almát és a ribizlidzsemet. Nagy lángon levét elforraljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||