Rántott padlizsán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánokat keresztben, centis szeletekre vágjuk és besózzuk. Fél óra állás után letörölgetjük, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Párolt rizzsel, szalmaburgonyával tálaljuk, fokhagymás majonézt kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||