Brokkolisaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A kimagozott paradicsomot a brokkoliszárhoz hasonló kockára vágjuk és a kukoricával és a brokkolirózsákkal, az öntettel leöntve, az apróra vágott zellerzöldet hozzáadva, kíméletesen összeforgatjuk. Tálalás előtt lehűtjük, büféasztal részeként vagy előételként tálaljuk, néhány egészben hagyott zellerlevéllel díszítve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||