Csőben sült brokkoli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a megfűszerezett és tejföllel elkevert besamellel. A tetejére szórjuk a megreszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, aranybarna kérget sütünk a tetejére.
Könnyű vacsora, köret vagy előétel lehet.