Rántott patisszon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A patisszonokat meghámozzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk és kimagozzuk. Ha kellően zsenge a magokat nem kell eltávolítani. Besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A nedvességet papírtörlővel leitatva, a szokott módon, panírozzuk és középforró olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetve, forrón tálaljuk.
Párolt rizs és tartár- vagy aiolimártás illik hozzá.