Patisszon tócsni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, kimagozott patisszont lereszeljük és besózva negyed órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd a tojásokkal, a finomra metélt petrezselyemmel, vöröshagymával és a fűszerekkel elkeverjük, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá hogy formálható legyen.
Evőkanállal forró olajba szaggatjuk és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük.
Feltétnek tálalhatjuk, de aioli mártással önmagában is finom.