Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Budai szelet

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 ... tovább

Bugaci csikóstokány

A finomra vágott szalonnát kissé megsütjük, majd az apróra metélt hagymát megpirítjuk rajta. A csíkokra vágott combot fehéredésig sütjük a zsiradékon és a majoránnával, a borssal meghintve párolni kezdjük. Szükség szerint ... tovább

Bugaci töltött toroskáposzta

A felhevített zsíron megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát és kevés vízzel felöntve összeforraljuk. Kikapcsolva a lángot, belekeverjük a kissé rövidebb szálakra vágott káposztát, a babért és ízlés ... tovább

Bukta

A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ... tovább

Burgonyafánk

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, majd forrón megtisztítjuk és áttörjük. Amíg fő, felfuttatjuk az élesztőt, a langyos, cukorral elkevert tejben. A langyosra hűlt, tört burgonyát, a felfutott élesztővel, a felvert ... tovább

Burgonyafánk Albitól

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen áttörjük. Amíg hűl a langyos tejben csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat, kezdetben ne adjuk hozzá az egész lisztet, de a burgonya fajtájától ... tovább

Burgonyakrokett

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés ... tovább

Burgonyalángos vaslapon sütve

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb ... tovább

Burgonyalepény maradék burgonyából

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát ... tovább

Burgonyás barnakenyér

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége ... tovább