Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Halak
(207 db)

Harcsás chilis bab

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. ... tovább

Harcsás póréhagymakrémleves

A pórét, a zöldjével együtt vágjuk vékony karikára. Egy fél maréknyit tegyünk félre, a többit pároljuk meg az olívaolajban, ha megpárolódott öntsük fel az laplével és főzzük puhára, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült ... tovább

Harcsaszelet rántva

A harcsafilét felszeleteljük és besózzuk. Bő órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bőséges, középforró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára ... tovább

Harcsaszeletek roston

A harcsát kifilézzük és tenyérnyi szeletekre vágjuk. A tejbe sót és zúzott fokhagymát keverünk. A harcsaszeleteket egy éjszakára a fűszerezett tejbe áztatjuk. Másnap leitatjuk a halat és megborsozva bekenjük olajjal, majd ... tovább

Házi olajos hal

A megtisztított gardákat besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. A kuktába párolórácsot helyezünk és három gardát egymás mellé helyezünk. Másik hármat keresztben ráfektetünk, végül az utolsó hárommal is így járunk el. A ... tovább

Hekk borzaska almás kukoricasalátával

Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan ... tovább

Hekk zöldségekkel sütve

A halfiléket besózva hagyjuk kiolvadni. A burgonyát héjában megfőzzük. A felkarikázott répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Ugyanebbe a vízbe dobjuk a kelbimbót és szinte, csak a víz újraforrásáig melegítjük. ... tovább

Hekkfilé finom füvekkel

A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább

Hekkfilé rizssalátával

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Hering magos buciban

A bucikat majdnem kettévágjuk és megkenjük a majonézzel. Rukkola levelekkel borítjuk, majd rárakosgatjuk a heringtekercseket. A tetejére vékonyra szelt paradicsomot és lilahagymát teszünk. Ízlés szerint sóval, borssal ... tovább