Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Citromos pácolt retek

A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát. Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább

Citromos újhagyma

Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé ... tovább

Citromos-málnás torta

Először készítsük el a tésztát. A sütőt melegítsük elő 175 fokosra. Egy tálba mehet az összes hozzávaló, keverjük el alaposan, de ne dolgozzuk szét, aztán kikent formába öntve tegyük be a melegbe. Az én kerek formám 18 cm ... tovább

Citromos-olívás-csípős öntet

A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. ... tovább

Cobb saláta

A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót ... tovább

Cordobai gazpacho

A 3 tojást főzzük keményre, a szikkadt zsemléket áztassuk be, a sonkát vágjuk apró kockára (igazából szárított, nyers spanyol serrano sonka illene hozzá, de a magyar is tökéletes). A paradicsom csumáját kivágjuk és a ... tovább

Csabai karaj

A húst lehártyázzuk és felszúrjuk egy hosszú, hegyes késsel, a töltelék helyét fakanállal tágítsuk ki, vagy már a boltban kérjük meg a hentest. A kolbászt kenjük meg egy kis olajjal és dugjuk a húsba. Dörzsöljük körbe ... tovább

Csekonics saláta

A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább

Cseresznyés linzertorta

A lisztet, a porcukrot, a vajat, egy csipet sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadva a tojássárgáját csak addig gyúrjuk amíg a tészta összeáll. Fél-egy órára hűtőbe tesszük. Késfok vastagságúra nyújtjuk és ... tovább

Cseresznyés túrótorta

Az összetört kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd kanállal, sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk. Hőtőben pihentetjük 2 órát, majd rásimítjuk a gyümölcsös túrókrémet, hagyjuk ... tovább