Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Beigli / 6 rúd /

Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ... tovább

Beigli, a Fő úti Rétesboltból

Az élesztőt feloldjuk a hideg tejben, majd a hozzávalókkal tésztává gyúrjuk. Két cipóra osztva, hideg helyen, 6 órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és a két szélét behajtva ... tovább

Birses-céklás kuszkusz saláta

A céklákat jól megmossuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A kuszkuszt leöntjük, kétszeres térfogató sós, forrásban lévő vízzel. Lefedve állni hagyjuk. A ... tovább

Birslepény

A levelestésztát kerek formába fektetjük. A pudingport felfőzzük a tejjel, 5 dkg cukorral és csipetnyi sóval, majd langyosra hűtjük. Habosra keverjük a vajjal és a tésztára simítjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt cukorral és ... tovább

Bodzapalacsinta epermártással

A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Egyenként belemártjuk a bodzavirágokat és virágzattal lefelé bő, középforró olajba tesszük, majd a ... tovább

Bögrés diós, vaníliasodóval

A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. ... tovább

Bögrés sárgabarackos süti

Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy ... tovább

Bólyi túróslepény

A rétesliszet a sütőporral a reszelt citromhéj felével és a porcukorral összekeverjük. A keverék felét kivajazott tepsibe szórjuk. A túrót villával összetörjük és egyenletesen elosztjuk a tepsiben. Rászórjuk a morzsát, a ... tovább

Bombay-i puding magokkal

Négy deci tejet forraljunk fel. Daráljuk le a magvakat, majd a rizsliszttel, a sóval keverjük el egy deci tejjel. Öntsük hozzá a forrásban lévő tejhez és kevergetve, főzzük sűrűsödésig. Forgassuk hozzá a mazsolát, majd szedjük ... tovább

Borban párolt körte roqueforttal töltve

A vörösbort két deci vízzel edénybe tesszük, beledobjuk a fűszereket, darabka citromhéjat, csipet sót és a cukrot, majd felforraljuk. A körtéket félbevágjuk, belsejüket karalábévájóval kikaparjuk, domború oldalukból egy ... tovább