Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Diéták szerint:

Reform konyha
(211 db)

Hajdina kolbász

A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy ... tovább

Hajdinakalács

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A langyos vajba keverjük a mézet, a fűszereket és egyenként hozzáadva a tojásokat habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a hajdinalisztet és a mazsolát. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába ... tovább

Harcsacurry

A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább

Hummusz

Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással ... tovább

Joghurtos padlizsán

A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba ... tovább

Juhtúrós, spenótos csusza

A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A spenótot kiskanálnyi vajon megpároljuk, a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük a tészta ... tovább

Kapros tonhalsaláta

Öntsük lábosba a fehérbort, dobjuk bele a babért és az egészborsot, majd fektessük bele a szeletekre vágott tonhalat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Csendes tűzön főzzük puhára és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a ... tovább

Kapros-joghurtos burgonyasaláta

A finomra vágott hagymából, kaporból és az öntet többi hozzávalójából mártást keverünk. Beleforgatjuk, a sós vízben megfőzött és kissé megszikkasztott burgonyát. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetve tálaljuk. Bundázott ... tovább

Karobmázas vegán piskóta

Keverd össze egy tálban a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt keverd hozzá a tejes mixhez. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 ... tovább

Kefíres zöldségleves zsázsával

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú ... tovább