Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Diéták szerint:

Reform konyha
(211 db)

Lencsés bulgursaláta

A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és ... tovább

Lencsés rizskoszorú szőlőlevélben

A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk ... tovább

Likőrös mandarinlekvár

Lehetőleg érett, magnélküli mandarint válasszunk. Két mandarin és egy citrom héját reszeljük le és 3 deci vízben tegyük fel főzni, majd a felére forraljuk be. A többi mandarin héját húzzuk le és vagdaljuk darabokra. A ... tovább

Mákos muffin cukorbetegeknek

A zabpelyhet ledaráljuk. A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd elkeverjük a tejjel, a darált mákkal, a sütőporral és a zabpehellyel. Beleforgatjuk a csipetnyi sóval keményre vert tojásfehérjét és a kis darabokra vágott ... tovább

Mandulapatkó

A darált mandulát, a lisztet, a 6 deka porcukrot és a sót összeszitáljuk. A tojásokkal habosra keverjük a margarint. A lisztkeverékkel összegyúrjuk és ujjnyi hosszú, centi vastag rudakká formáljuk. A két végét elvékonyítva kifli ... tovább

Mángoldleves

A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk. Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára ... tovább

Mangoldpüré

A mangoldot megmossuk, szárastul vékony csíkokra vagdaljuk és a felforrósított vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és ha megpuhult felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Szárazabb sült ... tovább

Mangós kelkáposztasaáta

A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből ... tovább

Mangósalsa

A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat kockára vágjuk. Hozzáadjuk finomra aprított hagymát. A mangót félbe vágjuk, magját kiszedjük és meghámozzuk, szintén kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfacsarjuk ... tovább

Marcipános szaloncukor

A mandulát lisztfinomságúra őröljük és elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük az amarettót és gyúrni kezdjük. Annyi tojásfehérjét adjunk hozzá, hogy kemény masszává álljon össze. Óvatosan adagoljuk!! Alufólián hagyjuk fél ... tovább