Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Köretek
(273 db)

Fetás zöldsaláta

A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a ... tovább

Fetával és paradicsommal grillezett cukkíni

A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves ... tovább

Fokhagymás brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább

Fokhagymás paraj

A felhevített vajra rádobjuk a kis kockára vágott fokhagymát és két percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a zsenge parajleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a paraj össze nem esik. A levét lecsöpögtetve tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás, petrezselymes, sült újburgonya

Az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és megszórjuk a liszttel, majd az olajon aranybarnára sütjük. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a burgonyával öszeforgatjuk. Csak tálalás előtt ... tovább

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább

Francia burgonya

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. A tojássárgájával el­kevert, sózott tejszínnel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben ad­dig ... tovább

Fűszeres hajdinatócsni

A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az ... tovább

Fűszeres sült karfiol

A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 ... tovább

Fűszeres zöldbab

A teatojásba zárt fűszereket bő liternyi vízben tíz percig főzzük, majd a vizet megsózzuk és beledobjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Roppanósan puhára főzzük, leszűrjük és azonnal tálaljuk, hogy ne puhuljon ... tovább