A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét, csipetnyi sóval habbá verjük. A többi hozzávalót simára keverjük és a tojáshabot beleforgatjuk. A lisztbe mártott hozzávalókat belemártjuk és aranybarnára sütjük. ... tovább
A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, a bőrt és a csontot tegyük el levesnek. A paprikakrémből, a mézből, a zúzott fokhagymából, ízlés szerint sózva, borsozva készítsünk krémet, majd kenjük rá a combokra és hagyjuk ... tovább
A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább
A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk ... tovább
A kifilézett csirkemellet lapjában félbevágjuk és a tenyrünkkel gyengéden megütögetjük. A sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A tejfölt, a tojásokat ... tovább
12 deka lisztet és ugyanennyi vajat összedolgozunk, majd téglalappá formáljuk. A többi hozzávalóból, a szódavizet fokozatosan hozzáadva kemény rétestésztát gyúrunk és rövid pihentetés után, lisztezett deszkán, vékonyra ... tovább
Melegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve, bő olajban süssük ropogósra.
A felesleges ... tovább
A szeletekre vágott borjúhúst tenyerünkkel kissé megütögetjük, majd sózva, borsozva lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, pirosra sütjük mindkét oldalát.
Ezt megelőzően, a hozzávalókból lecsót készítünk.
A ... tovább
A lehártyázott karajt felszeleteljük és széleit bevagdossuk, majd fólia alatt, vékonyra kiklopfoljuk. A sonkát ledaráljuk és a tejföllel sűrű masszává keverjük. A hússzeletek közepére evőkanálnyi sonkapépet teszünk és két ... tovább
A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatésztaszerű masszát kapjak. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a lereszelt vöröshagymát.
A májakat először lisztbe ... tovább