Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Húsételek
(1146 db)

Burgonyás marha diszkoszban

A félfőre vágott hagymát a zsiradékban pároljuk meg. Öntsük a zsírt a diszkoszba és béleljük ki a vékonyra szelt füstölt szalonna felével. Rétegezzük bele a karikára vágott burgonya felét, terítsük rá a párolt hagymát, majd ... tovább

Burgonyás rakott káposzta

A laskára vágott káposztát babérlevéllel, néhány szem borssal, köménnyel és sóval ízesített vízben negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük és, megtisztítva, felkarikázzuk. A ... tovább

Burgonyával és gombával rakott tarja diszkoszban

A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és gyengéden kiverjük. A zúzott fokhagymából, mustárból, olajból sóból és borsból készített péppel vékonyan bekenjük. A diszkoszt alufóliával és a baconszeletekkel kibéleljük. ... tovább

Burgonyával és káposztával rakott csirke diszkoszban

A csirkecombot kicsontozzuk és bőröstül ujjnyi csíkokra vágjuk. A megtisztított burgonyát uborkagyalun felszeleteljük. A káposztát néhány vágással rövidebbre daraboljuk. A hagymát finomra vágjuk. Végül a hozzávalókat egy nagy ... tovább

Burgonyával fedett marharagu

A felkockázott lábszárt süssük, fehéredésig, a felhevített olajban, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőzsiradékban, pirítsuk át, a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott zellert. Öntsük a ... tovább

Cajun bundázott csirkemell

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a lisztből, a vodkából és a sütőporból, fél deci vízzel tésztát keverünk, majd a csirkemelleket ... tovább

Cajun gumbo

Vágjuk kockára a csirkemellet és süssük barnára a vaj-olaj keverékben. Szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. A felszeletelt kolbászt is süssük át, majd tegyük a csirkéhez. A sütőzsiradékban pirítsuk meg, a finomra vágott ... tovább

Cajun marhanyárs

A húst 2 centis darabokra vágjuk. A joghurtba keverjük a fűszereket, az aprított petrezselymet, a citrom levét, reszelt héját és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a pácba a húskockákat és 3-4 órát hűtőben tartjuk. A paprikát és ... tovább

Carnitas sertésből

A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és ... tovább

Chilis csirkecomb csípős, ropogós ananásszal

Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a ... tovább