Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(364 db)

Káposztás palacsinta

Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva ... tovább

Káposztás pirog

A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ... tovább

Káposztás rétes

Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább

Káposztás-gombás pirog

A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább

Káposztás-virslis pizza

Az olaj felében pirítsuk meg a karikára vágott virslit, szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. Egy evőkanálnyi olajat eltéve, a többit öntsük a zsiradékhoz és pároljuk át rajta a félfőre vágott hagymát és a fűszereket. ... tovább

Karácsonyi fatörzs

A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább

Karácsonyi töltött pulyka

A pulykát gondosan megtisztítjuk és két nappal sütés előtt besózzuk. A betöltés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A vajban a felkockázott liba és a pulyka máját megsütjük, a gombával együtt, majd a kapribogyóval ... tovább

Karácsonyi töltött pulyka az angio kedvére

A szobameleg vajat elkeverem sóval, borssal, kakukkfűvel és a pulyka fellazított bőre alá masszírozom. A bőrétől megszabadított kolbászt, a gesztenyemassszát (nem édeset!!) elkeverem a tejbe áztatott és kacsavart zsemlével és a ... tovább

Karalábés-pulykás rétes

2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább

Karibi csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük, majd felszúrjuk. Az üregbe chilivel, sóval, borssal meghintett, pici olajjal bekent, negyed banánt dugunk. A melleket kívülről is meghintjük a fűszerekkel, óvatosan a sóval, mert a bacon is sóst, majd a ... tovább