Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Göngyölt
(184 db)

Hústekercs sajttal töltve

A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és ... tovább

Illatos süllőfilé

A kétujjnyi darabokra vágott süllőfilét sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalára egy-egy zsályalevelet fektetve a baconba tekerjük. Grillrácson pirosra sütjük, de vigyázzunk ne szárítsuk ki. Zöldsalátával tálaljuk. ... tovább

Juhtóróval és baconnal töltött sertésszűz burgonyatésztában sütve

A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé ... tovább

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs

A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is ... tovább

Kakaós csiga

Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen ... tovább

Kakaós csiga Kása módra

A hozzávalókból tésztát gyúrok, letakarom, és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, és hosszúkás téglalapot nyújtok belőle. Megszórom porcukor és kakaópor keverékével. Mi nem sajnáltuk belőle! Feltekerem, és 3 cm ... tovább

Kakaskirály rétestésztában

A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, ... tovább

Káposztás tekercs

Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább

Karácsonyi fatörzs

A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább

Karalábés-pulykás rétes

2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább