Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Reggeli
(317 db)

Gombás tojással töltött kápiapaprika

A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a ... tovább

Gombás vese

A hagymát felaprítjuk, majd forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, majd sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük. A vesét gondosan megtisztítjuk, felszeleteljük, majd forró ... tovább

Gombás-sonkás papucs

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha összeesett belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a kis kockára metélt sonkát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. ... tovább

Gombával töltött rántott tojás

A felhevített olajban megpároljuk a hagymát, majd a finomra vágott gombát. Ha zsírjára sült, fűszerezzük és ha, langyosra hült, belekeverünk egy tojást. 6 tojást keményre főzünk és tisztítás után félbe vágunk. A gombás ... tovább

Göngyölt virsli

A virslit hosszában bevágjuk, majd a csíkokra vágott sajtot belehelyezzük. Betekerjük egy-egy szelet szalonnába. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Mustárt, ketchupot kínáljunk mellé. ... tovább

Gorgonzolás krémtúró

A lágy krémtúrót habosra keverjük a gorgonzolával, ízlés szerint borsozzuk és óvatosan sózzuk. Végül forgassuk bele, a zöldjével együtt, finomra vágott újhagymát. Hűtve tálaljuk. Pirított barnakenyérrel vagy tortillachipsszel. ... tovább

Grillezett pulykás melegszendvics

Hintsük meg sóval, borssal a gyengéden kivert pulykamellet, majd kenjük be vékonyan a pizzakrémmel. Rakjunk rá néhány bazsalikomlevelet és tekerjük be a baconnal. Süssük meg grillen oldalanként öt-öt perc alatt. Fordítás után ... tovább

Grízleves kolbásszal

A zsíron a darát barnára pirítjuk, liternyi vízzel felöntjük, a vékonyra karikázott kolbászt belefőzzük. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, pirospaprikával és borssal elkeverjük, majd a levesbe habarjuk. Finomra metélt petrezselyemmel ... tovább

Gubakifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább

Hagymás lepény

A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább