Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Epres-ricottás lepény

A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével ... tovább

Epres-túrós alagút babapiskóta talpakon

4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab ... tovább

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a ... tovább

Fahéjas kuglóf

A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a ... tovább

Fahéjas sütőtökhab

A sütőtök súlya tisztítva, sütve értendő. A tököt megsütjük, majd kihűtjük. Botmixerrel alaposan összezúzzuk vagy szitán áttörjük. Belekeverjük a többi hozzávalót és habszifonba töltjük. Tálkákba spricceljük, a ... tovább

Forgácsfánk, csöröge

A tejfölt, a tojássárgájákat, a tojást, a cukrot, a sót és a rumot elkeverjük és a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük, nagyon jól összedolgozzuk, olyan kemény legyen, mint a gyúrt tészta. Letakarva fél órát hagyjuk ... tovább

Francia krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Francia palacsinta, alaptészta

5 dkg langyos vajjal keverjük el a tészta hozzávalóit és vajban süssük meg a szokásos módon. Általában nem tekerve, hanem negyedekbe hajtva töltik. ... tovább

Füszeres aprósütemény

A hozzávalókat összegyúrjuk és sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, egy éjszakán át, pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk és apró formákkal kiszúrjuk. 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Kávé, tea mellé kínáljuk. ... tovább

Gabi diós kiflije

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a ... tovább