Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(487 db)

Aranygaluska

A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább

Articsókaszívvel töltött kifli

A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon ... tovább

Ayryan (bolgár joghurtital)

Öntsük turmixgép poharába a joghurtot, dobjuk bele a sót és két marék jégkockát. Öntsük fel hideg vízzel egy liternyire, majd turmixoljuk össze. Díszítsük kaporszállal vagy mentalevéllel. Forró nyári napokon tökéletes ... tovább

Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval

A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). ... tovább

Bácskai gombás rizs

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Kevergetve, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd a fűszereket. ... tovább

Bajai halászlé Banya módjára

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább

Balatoni halászlé

3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább

Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel

A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat ... tovább

Barchesz

A hozzávalókat, egy tojás és a mák kivételével, tésztává dagasztjuk, 2-3 deci víz hozzáadásával. Egy órát kelesztjük, majd rudakká formázzuk és hármas vagy négyes fonással összefonjuk. A tetejét tojással lekenjük és a ... tovább

Bébicéklaleves tojással

A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább