Töltött mángold
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
mangold |
42 |
1.9 |
0.7 |
6 |
3.3 |
0 |
40 dkg
pulykacomb |
115 |
20.5 |
3.6 |
0.4 |
0 |
75 |
5 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 liter
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 dl
tejföl (12%) |
142 |
3.4 |
12 |
4 |
0 |
59 |
1 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mangoldot alaposan megmossuk és szárait kivágjuk. A rizst térfogatának megfelelő sós vízben előfőzzük. A megdarált pulykahúst elkeverjük a rizzsel, a finomra aprított hagymával és fokhagymával, a fűszerekkel és a felkarikázott mangoldszárakkal. Ezt a keveréket a levelekbe töltjük, mintha a töltött káposztát készítenénk. Olajjal kikent, lefedhető, tűzálló tálba helyezzük a gombócokat és leöntjük az alaplé felével, majd lefedve 175 fokos sütőben fél órát pároljuk. A sütőből kivéve, leöntjük, a tejföllel elkevert, maradék alaplével és még fél órát pároljuk. Az utolsó negyed órában fedő nélkül.
Tejfölt adjunk hozzá tálaláskor.
Hidegen is kitűnő, ekkor előételnek adhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)