Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós sárgabaracktorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Tészták, Meleg nyári napokra, Desszert, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Roboráló
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
75 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
40 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben 175 fokon negyed órát sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a puha vajjal, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, a darával és a tojások sárgájával. Jól összekeverjük, majd a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A megsült tésztából kivesszük a babot és a sütőpapírt és megtöltjük a túrókrémmel. A tetejére rakosgatjuk a félbevágott barackokat és a sütőbe visszatéve 20-25 percig tovább sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük és szeletekre vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)