Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos-sajtos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Böjt, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
7 adag paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5-7 fej cikkekre vágott paradicsomot jénai edényben alufólia alatt megpárolok. Amikor a paradicsomok már puhák, annyi krémsajtot teszek rá ami befedi őket. Ízlés szerint sózom, bazsalikomot szórok rá. Plussz ráteszek vagy két maroknyi olajbogyót. Visszatolom a sütőbe, összerottyantom.
Melegen, pirítóssal tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)