Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csupacsokis süti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Roboráló
Hozzávalók

Csupacsokis süti
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
11 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
17 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
22.5 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokikrém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
22.5 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csupacsokis süti
Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét.
32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra borítjuk.
A tésztát először megkenjük a mascarponéval, utána csoki krémmel, majd feltekerjük, hűtőbe rakjuk, ha megdermedt szeletelhető.


Csokikrém
Az étcsokit és 3ek. brandy felolvasztjuk, belekeverjük a tojássárgáját, a felvert tojásfehérjét és ízlés szerint cukrot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)