Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Korpás kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 330 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
30 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
10 dkg rozsliszt 346 10 1.1 73.6 5.7 0
20 dkg búzakorpa 169 14.9 4.7 16.7 42.4 0
5 dkg szójaliszt 514 41.6 28.5 22.1 10.9 0
15 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kiskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomliszt felét a cukorral és az élesztővel egy pohár langyos vízzel elkeverjük és egy órát kelni hagyjuk. A többi lisztet a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, bele rakjuk a főtt, áttört krumplit és a kovászt. Összegyúrjuk és annyi langyos vizet fokozatosan hozzáöntve, hogy rugalmas tésztát kapjunk kidagasztjuk. A tetejét belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk és szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk és 4 egyforma
darabra osztjuk. Hosszúkás kenyereket sodrunk, kizsírozott sütőlemezre rakjuk. Ismét kelesztjük, úgy 40 percet. 200 fokon fél órát, majd 150 fokon 20-25 percig sütjük. A sütő aljába kis tálban tegyünk vizet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)