Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rebarbaralepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
5 dkg mézespuszedli 357 7.2 4.5 71.5 2 0
5 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
3 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
80 dkg rebarbara ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt kevés cukorral elkeverjük a tejben, majd ha felfutott a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd tepsibe terítjük. A rebarbarát leszálkázzuk és kis darabokra vagdalva a tésztára terítjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben 25 percig sütjük. Közben a durvára vagdalt mogyorót, a lereszelt mészespuszedlit és a barnacukrot összekeverjük. A sütőből kivett süteményt a baracklekvárral lekenjük és megszórjuk a morzsával és még 20 percre visszatesszük a sütőbe. Hidegen szeleteljük, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)