Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdélyi borjúragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
40 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén megpirult, öntsük fel a levessel és fél órát főzzük. A tejszínt keverjük csomómentesre a keményítővel és a borral. Dobjuk a húsra a finomra vágott kaprot, metélőhagymát és öntsük rá a tejszínes keveréket, fűszerezve hagyjuk még 5 percig forrni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)