Sóskafőzelék
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
sóska |
27 |
2.4 |
0.5 |
2.3 |
1.3 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sóskát váltott vízben alaposan mossunk meg. A
levelek szárát szakítsuk le, majd a megtisztított
sóskát újból megmosva vágjuk csíkokra. Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá az
összevagdalt sóskát, fedő alatt, többször
átkeverve, néhány percig pároljuk, majd fedő
nélkül süssük le zsírjára. Sózzuk meg és habarjuk be a tejfölben és tejben csomómentesre kevert liszttel. Szórjuk rá a cukrot és kevergetve főzzük még tíz percig.
Főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)