Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos-málnás torta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Csőben sült, Töltött, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Reform konyha
Hozzávalók

Citromos-málnás torta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál vanília örlemény 0 0 0 0 0 0
1.25 dl pálmazsír 894 1 99 0 0 0
2.5 dl szójajoghurt ? ? ? ? ? ?
1 adag teljes kiőrlésű tönkölyliszt 323 14 3 59 8 0
1.25 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

málnás krém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg bio nádcukor 400 0 0 100 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
30 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
12 dkg bio margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Citromos-málnás torta
Először készítsük el a tésztát. A sütőt melegítsük elő 175 fokosra. Egy tálba mehet az összes hozzávaló, keverjük el alaposan, de ne dolgozzuk szét, aztán kikent formába öntve tegyük be a melegbe. Az én kerek formám 18 cm átmérőjű és tökéletes választás volt a fenti mennyiségekhez. Kb. 35 – 40 perc múlva kész, a finoman illatozó „piskótánk”. Későbbi felhasználásig tegyük hűvös helyre és foglalatoskodjunk a krémmel.

Szívem szerint ennél is kevesebb cukrot használtam volna, ha tehettem volna, de már így is kockáztattam a krémet magát! Annyi tartása sem lett volna, hogy felkenjem a tésztára, így is nehéz volt, hiába dugtam be a hűtőbe, hogy „megkössön” … megjegyzem, vajjal persze biztosan sikerült volna, úgyhogy aki fogyaszt vajat, hajrá! ;o)


málnás krém
A friss vagy fagyasztott málnából készítsünk lekvárt ( kis lábasban melegítem a gyümölcsöt, majd ha levet eresztett, ízlés szerint édesítem és gyakori keverés mellett, bő félóráig hagyom rotyogni ), vegyünk ki 2 evőkanálnyit belőle, passzírozzuk át, hogy a krémben ne csúfoskodjanak később a magocskák.( Természetesen az egészet is átpaszírozhatod, ha egyáltalán nem szereted a magot! )
A keményítőt keverjük ki egy korty vízzel, melyet adjunk hozzá a két kanál tűzön fortyogó lekvárhoz és várjuk meg, míg egy picit besűrűsödik. Közben a margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliakivonattal és végül a szép színért felelős lekvárral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)