Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrótorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Teaparti, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Édességek, Uzsonna, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1,5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
70 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
0,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az edény falától. Szórjuk meg a tetejét liszttel, takarjuk le és kelesszük egy órát, meleg helyen. Ha megkelt gyúrjuk át, nyújtsuk ki és rakjuk egy kivajazott-lisztezett formába úgy, hogy a peremére is jusson tészta, majd kelesszük tovább még fél óráig. A túrót keverjük sima krémmé a tejszínnel, tejföllel, 5 dkg cukorral, a búzadarával, a citrom lereszelt héjával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk bele a túrós krémbe. Végül szórjuk bele a mazsolát és óvatosan keverjük el benne. A túrós masszát töltsük a tésztára és előmelegített, 175 fokos sütőben 40-50 perc alatt süssük meg. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt vegyük és hagyjuk 15 percig még a sütőben, majd vegyük ki és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)