Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vesevelő tojással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
40 dkg sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vesét lapjában vágjuk félbe, tisztítsuk meg, a fehér részt a belsejéből vágjuk ki, majd többször váltott vízben mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A velőt pár percig langyos vízben áztatjuk, majd lehúzzuk róla a hártyát és apróra vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a vékonyan felkarikázott paprikával olajon kevergetve, megpirítjuk. A vesét hozzáadjuk és kis lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és megpuhul. Kb 5 perc múlva rádobjuk a paradicsomot és ha levet enged hozzáadjuk a velőt, megfűszerezzük, nagy lángon még két percig pirítjuk. A tojásokat felverjük és a serpenyőbe öntjük. Ne süssük szárazra, éppen csak kocsonyásodásig.
Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)