Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepertős stangli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Tésztafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1-2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg tepertő 335 13.7 30.8 0.3 0 90
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd kétszer szimplán és kétszer duplán hajtogassuk, mint a leveles tésztát, de pihentetés nélkül. Végül ujjnyi vastagra nyújtva, kenjük be a tetejét a harmadik tojással. Vágjuk 2 centi széles, tetszés szerinti hosszúságú csíkokra és 220 fokos előmelegített sütőben süssük, kb 20 perc alatt, aranybarnára.
Bor mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)