Tepertős stangli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1-2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
25 dkg
tepertő |
335 |
13.7 |
30.8 |
0.3 |
0 |
90 |
50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd kétszer szimplán és kétszer duplán hajtogassuk, mint a leveles tésztát, de pihentetés nélkül. Végül ujjnyi vastagra nyújtva, kenjük be a tetejét a harmadik tojással. Vágjuk 2 centi széles, tetszés szerinti hosszúságú csíkokra és 220 fokos előmelegített sütőben süssük, kb 20 perc alatt, aranybarnára.
Bor mellé ajánlom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)