Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott pulykamáj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamáj 128 20 3.7 3 0 490
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 db póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a hagyma karikákat. A tejfölben elkeverem a vörösbort és a máj alatt maradt levet és ráöntöm a rakottasra, a tetejére terítem a maradék szalonna szeleteket. Alufólia alatt előmelegített 170 fokos sütőben párolom egy fél órát, majd a fóliát levéve a szalonnát pirosra sütöm.
Főtt burgonyával tálalom.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)