Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Búbos csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 adag ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 doboz sertésmájkrém 324 15.9 27.7 0.3 0 224
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom és összekeverem a májkrémmel, a mustárral, a tejföllel, a konyakkal, meg a fűszerekkel. A csirkemelleket kifilézem és hosszában kettévágom, majd fólia alatt óvatosan kiverem. A masszát egyenletesen a mellszeletekre púpozom és az olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakom, a tetejét reszelt sajttal megszórom. Előmelegített, 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsül.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálalom és alma vagy őszibarack kompótot adok mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)