Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges őzragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 db borókabogyó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg őzlapocka ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, jól összekeverjük és kicsit pirítjuk, najd felöntjük a vörösborral és lassan, fedő alatt pároljuk. Amikor az őzhús félig megpuhult, hozzáadjuk a vegyes zöldséget, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a megroppantott borókabogyót és sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk.
Ajánlott körete tarhonya vagy nokedli.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)