Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tűzdelt fácán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadszárnyasokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Tűzdelt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Tűzdelt fácán
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
2 db fácán ? ? ? ? ? ?
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 csapott mokkáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Almapüré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csapott evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tűzdelt fácán
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belerakjuk a fácánt, és a maradék forró zsírral leöntjük. Előmelegített 175 fokos sütőben, saját levével locsolgatva szép pirosra sütjük. A sütési idő a fácán korától függ, kb. 1,5 óra. Feldarabolás előtt legalább 20 percig pihentessük.
Visszamaradt zsírján megpirítjuk a paradicsompürét és a lisztet, kevés víz hozzáadásával pecsenyelevet készítünk.

A fácánt feldarabolva tálra rakjuk, pecsenyelevével leöntjük. Párolt rizst és almapürét adjuk hozzá.


Almapüré
Az almát megtisztítjuk és a magházát eltávolítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. Jól lehűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)